Potaje "del puñaico" de Almería
Hello everybody, I hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Potaje "del puñaico" de Almería. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Potaje "del puñaico" de Almería is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it's fast, it tastes delicious. They are nice and they look fantastic. Potaje "del puñaico" de Almería is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Potaje "del puñaico" de Almería, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje "del puñaico" de Almería delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Potaje "del puñaico" de Almería is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Potaje "del puñaico" de Almería estimated approx 2 horas.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Potaje "del puñaico" de Almería using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Esta receta es originaria de la zona sudeste de España y un ejemplo de aprovechamiento de los recursos de la zona. Alguien una vez se puso a cocinar y se dio cuenta que tenía solo un "puñaico" de varias legumbres y verduras. El guiso puede hacerse como voy a indicar, totalmente vegano, o añadirle alguna carne.
Ingredients and spices that need to be Take to make Potaje "del puñaico" de Almería:
- 500 gr legumbres (alubias blancas, pintas y garbanzos)
- 1 trozo calabaza (100 gr)
- 8 judías verdes
- 1 patata mediana
- 1 zanahoria
- 3 dientes ajo sin pelar
- 1 tomate seco (orejón)
- 75 ml. aceite de oliva
- sal
- 1 hoja laurel
- 1 litro agua
- Para el sofrito
- 1 cebolla
- 1 tomate grande o 2 pequeños
- 1 cucharada harina
- 1 cucharadita pimentón
Instructions to make to make Potaje "del puñaico" de Almería
- La noche anterior se ponen a remojo separadas por un lado las alubias y por otro los garbanzos.
- En una olla, se ponen a cocer las alubias con las judías verdes, la patata, la zanahoria y la calabaza, todas ellas en trocitos. Además los dientes de ajo -sin pelar- el tomate seco, la hoja de laurel y la mitad del aceite. Todo en frío.
- Hay variaciones del guiso con costilla de cerdo, huesos de jamón, blancos saladosq o de espinazo, etc que se echarían en este momento (yo no lo hago)
- Cuando hierve el guiso, se le añaden los garbanzos. Es importarte que se echen con el agua hirviendo y no en frío, para que no se queden duros al final.
Se dejan cocer a fuego lento, hasta que las legumbres estén tiernas: Aproximadamente 90 minutos (depende de la dureza del agua). - Cuando pase este tiempo, se hace un sofrito en el resto del aceite con la cebolla (yo la trituro en la picadora), Cuando la cebolla esté pochada, se añade el tomate también triturado. Se deja 5 minutos hasta que el tomate esté algo concentrado y entonces se añade una cucharadita de harina. Se cocina un par de minutos y se saca del fuego añadiendo el pimentón.
- Ya tenemos el contenido de la olla tierno. Añadimos el sofrito. Dejamos 10 minutos más cocinándose todo. Añadimos sal al gusto, y ya tenemos un estupendo potaje listo para servir.
- Hay quien con las legumbres le pone lentejas o incluso trigo. Yo creo que no aportan. Sí que utilizo varios tipos de alubias: negras, carilla, verdinas.....
As your experience as well as self-confidence grows, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet and also adapt your diet plan to your personal tastes in time. Whether you intend to offer a recipe that makes use of less or even more ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make straightforward changes to achieve this goal. To put it simply, begin making your dishes promptly. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you do not need to learn them yet only if you grasp some basic cooking strategies.
This isn't a complete guide to quick and easy lunch recipes yet its good something to chew on. Hopefully this will get your imaginative juices flowing so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this special food Easiest Way to Prepare Any-night-of-the-week Potaje "del puñaico" de Almería. Thanks so much for your time. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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