Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón

Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón

Hey everyone, it's me, Dave, welcome to our recipe site. Today, we're going to make a special dish, Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón. One of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It is simple, it's fast, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón estimated approx 40 minutos.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Esta es una ensalada súper fácil y muy socorrida para cualquier momento del año, pero me gusta prepararla en verano porque, si sobra, se guarda en la nevera y fría está deliciosa (y te la puedes llevar a la playa!). Y rinde muchísimo!

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón:

  1. 2 paquetes quinoa de 500 gramos
  2. 1 litro caldo de verduras
  3. 200 gramos taquitos de jamón serrano
  4. 1 pimiento rojo
  5. 1 pimiento verde
  6. 1 pimiento amarillo
  7. 2 cebollas moradas pequeñas
  8. 2 pimientos italianos (rojo y verde)
  9. 100 gramos semillas de calabaza
  10. 250 gramos uvas pasas moscatel
  11. Aceite de oliva virgen extra
  12. al gusto Sal y pimienta

Instructions to make to make Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón

  1. En una sartén o en el horno, tostar la semillas de calabaza con un poco de sal, y reservar
  2. Vamos a cocinar la quinoa. En un colador, humedece la quinoa, y luego ponla en una olla grande con el litro de caldo de verduras y medio litro de agua. Muy importante que la olla sea el doble de grande que la mezcla de agua y de quinoa, porque la quinoa aumentará de tamaño.
  3. Calienta otro medio litro de agua y reserva. Cuando el agua con la quinoa hierva, prueba la quinoa. Estará aún dura, pero a partir de ese momento es muy fácil que se pase, así que hay que controlar la cocción. Deja que se vaya evaporando el agua y prueba cada dos minutos; y si la mezcla se queda muy seca, añade un poco de agua caliente. Cuando la quinoa esté al dente, retira del fuego: el calor residual acabará de hacerla. Reserva y deja que temple.
  4. Pica los pimientos y la cebolla en trozos pequeños. Pocha la cebolla y añade los pimientos a continuación, y sofríe ligeramente con un poco de sal y pimienta. En importante que las verduras no se pasen, para que conserven sus colores. Uno o dos minutos antes de retirar del fuego, añade los taquitos de jamón. Retirar del fuego y reservar, para que se enfríe la mezcla ligeramente.
  5. Añade la mezcla de pimientos a la olla en que has cocinado la quinoa. mezcla, aceite de oliva al gusto y corrige la sal. Añade las uvas pasas, y vuelve a remover.
  6. Para finalizar pipas de calabaza tostadas, y reserva algunas para adornar el plato. Y ya se puede servir!

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly discover that you have much more natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or even more components or is a little essentially spicy, you can make straightforward modifications to achieve this goal. To put it simply, start making your recipes on schedule. When it comes to basic food preparation abilities for beginners you don't need to discover them but just if you master some basic cooking strategies.

This isn't a full overview to quick as well as very easy lunch recipes yet its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Ultimate Ensalada templada de quinoa, pimiento y jamón. Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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